Deze website maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Klik op "OK" om cookies te accepteren, of op "Weigeren" om de cookies te weigeren.
Home   |   Contact   |   Rijn IJssel Vakschool Wageningen
Rijn IJssel in samenwerking met Academia Barilla
Recepten
facebook twitter youtube

< terug naar de overzicht

Saltimbocca alla romana

Romeinse saltimbocca

Dit eenvoudige en lekkere gerecht komt uit de keuken van Rome en doet het hart van de echte fijnproever harder kloppen. 




Ingrediënten voor 4 personen

8 kalfsoesters
8 plakjes parrnaham
10 g salie, gewassen en gedroogd
60 g bloem
50 g boter
100 ml droge witte wijn
zout en peper

 

Bereiding

Voorbereidingstijd: 10 minuten + bereidingstijd: 10 minuten


Klop de kalfsoesters met de vleeshamer plat en kruid ze met zout en peper. Leg op elke kalfsoester een plakje ham en een blaadje salie. Steek ze vast met een cocktailprikker. Bedek de onderkant van de kalfsoesters met meel. Smelt de boter in een grote  koekenpan, voeg de kalfsoesters toe en bak ze enkele minuten aan de onderkant. Schenk de witte wijn erbij en laat hem verdampen. Schik de saltimbocca's op een schaal en dien ze op met het bakvocht.

 


Tip van de chef
Klop de plakjes vlees plat voor u ze bedekt met ham en salie. Wentel ze pas vlak voor het bakken door de bloem.

Regio
Lazio

Gang
Secondi piatti (hoofdgerecht)

Tijdsduur
15 - 30 minuten

Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk


< terug naar de overzicht