Deze website maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Klik op "OK" om cookies te accepteren, of op "Weigeren" om de cookies te weigeren.
Home   |   Contact   |   Rijn IJssel Vakschool Wageningen
Rijn IJssel in samenwerking met Academia Barilla
Recepten
facebook twitter youtube

< terug naar de overzicht

Bucatini all' amatriciana

Bucatini met amatricianasaus

Dit gerecht is een voorbeeld van de regionale keuken van Lazio en neemt een belangrijke plaats in binnen de Italiaanse gastronomie.




Ingrediënten voor 4 personen

200 g buikspek, gerookt
60 ml extra vergine olijfolie
4  rijpe tomaten
2 knoflooktenen, gehakt
1 verse Spaanse peper (of 2 gedroogde)
3 gehakte blaadjes basilicum
400 g bucatini
40 g geraspte pecorinokaas
peper en zout

 

Bereiding

Voorbereidingstijd: 15 minuten+ bereidingstijd: 12  minuten


Snijd het buikspek in kleine dobbelsteentjes. Verwarm een pan op een halfhoog vuur, voeg de olie en het buikspek toe. Laat zachtjes bakken.
Blancheer de tomaten gedurende 20 seconden, pel ze, verwijder de zaden en snijd het vlees klein. Voeg de gehakte knoflook toe aan het buikspek en laat een paar minuten meebakken. Voeg dan de tomaat, de rode peper, de gehakte basilicum, peper en zout toe. Laat een paar minuten bakken. Kook de pasta in kokend water met zout tot hij 'al dente' is en laat hem uitlekken. Doe de saus en de pecorino over de pasta.

 

Wist u dat ...
Amatricianasaus dankt zijn naam aan Amatrice, een stadje in de regio
Lazio in de provincie Rieti.

Regio
Lazio

Gang
Primi piatti (tussengerecht)

Tijdsduur
15 - 30 minuten

Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk


< terug naar de overzicht